Kurczak w porach to tylko trzy składniki. Prostota w pełnym tego słowa znaczeniu. Niezwykle trudno jest mi teraz przypomnieć sobie jakikolwiek inny, równie prosty przepis.Więc do dzieła.
600 g piersi z kurczaka
1 kg porów (zielone i białe części)
maggi
Przygotowanie:
W tym czasie kroimy pora w półtalarki.
Zamarynowanego kurczaka wraz z sosem smażymy na patelni. Ten etap można pominąć, ale wtedy dużo dłużej będzie się musiał gotować.
Korczaka i pory wrzucamy do dużego garnka i dusimy około 1 godziny (jeżeli nie smażyliśmy wcześniej mięsa to około 2 godzin) do miękkości porów i kurczaka.
Podajemy po przyrządzeniu, najlepiej smakuje z różnego rodzaju kluskami, chińskim makaronem wonton lub ziemniakami z wody.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz