poniedziałek, 20 maja 2013

Mrożona mocha - espresso

W tak upalne dni jak dzisiaj nie ma mowy o wypiciu czegoś gorącego, ale równocześnie nie wyobrażam sobie dnia bez aromatycznej kawy. Alternatywą jest mrożona kawa. Dziś zapraszam was na wyśmienitą mocckę w wersji mini z espresso, której przygotowanie jest banalnie proste i zajmie Wam dosłownie kilka sekund.
Składniki, czyli co nam będzie potrzebne (na 1 kawę):
1 filiżanka ostudzonego espresso                                    1 łyżeczka kakao                         1 gałka lodów waniliowych

Przygotowanie:

W kubku lub małym blenderze  mieszamy kawę z kakao.
Następnie dodajemy gałkę lodów waniliowych i mieszamy dość energicznie, aż lody się rozpuszczą i połączą z naparem kawowym tworząc kremową konsystencję.

Pijemy od razu po przyrządzeniu, dopóki jest zimne z dodatkiem na przykład ciągliwych ciasteczek owsianych z czekoladą.

Smacznego !

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...